keskiviikko 27. elokuuta 2014

27.8.2014

Tervehdys.

Kuulostaa armottomalta, sydämettömältä puuskahdukselta joka ihan toitottaa: olen tunteeton.

Mutta jääköön tämän kerran siihen, sillä en tykkää syödä sanojani – enkä etenkään näin vakavassa asiassa kuin blogi. Eräs ihminen ehdotti, että jakaisin kirjoituksiani netissä, ja kun hullu neuvoo toista, niin –

Niin.

...En tiedä. Ehkä se on sama asia kuin se että lyödään kaksi puupäätä yhteen, ja siitä tulee joko kitkaa tai sitten tuhottomasti puukappaleita.

Onko ihan hullu ajatus aloittaa blogi älyttömyyksien laukomisella?

Täällä kirjoittelee siis kahdeksantoistakesäinen poika, Oulun kainalosta. En siis ole oululainen. Sen verran voin nykyisestä asuinpaikastani jo tässä vaiheessa paljastaa, että kun muutin tänne, mainostin ystävilleni tätä taloa paikkana, jonka ympärillä asuu vain ”karhuja, vanhuksia ja kummituksia”. Liekö siinä syy, miksei kukaan oikein tahdo käydä?

Ei pidä ymmärtää väärin. En ole mikään erakko, vaikka siltä kuulostaakin. Pidän ihmisistä, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti – ja sitä pistettä ei edes ole!

Onko se piste i:n päällä?

Olen päässyt vasta asuinpaikkaani, ja nyt alkaa tuntumaan siltä, että tässä ei ole mitään järkeä. Oikeastaan uskon, ettei tätä lue kukaan. Ja vielä enemmän uskon, etten minäkään lue tätä. En ainakaan netissä, ja jos joku todellakin pystyy käsi sydämellään sanomaan että lukee tätä, niin silloin minua saa onnitella. Sehän tarkoittaa vain sitä, että olen saanut kylliksi rohkeutta ja olen todellakin aloittanut tämän blogin.

Tässä vaiheessa pitäisi kai tehdä joku Opi tuntemaan minut -haaste tai jotain vastaavaa. Tietoa itsestäni on niin paljon että luulenpa, etten tee sitä. En ainakaan perinteisessä muodossa.

Mennään nyt vähän eteenpäin.

Olen välivuotta viettelevä miehenalku – siis syrjäytynyt? – ja tahtoisin jakaa eteenpäin ajatuksiani ja sieluni plörinöitä. Kun aloin miettimään tämän blogin yleistä linjausta, en pystynyt määrittelemään, mitkä asiat ovat sitä sisintä minääni. Olen kiinnostunut musiikista, kuvataiteista, historiasta, filosofiasta, yhteiskunnallisista asioista, psykologiasta, kirjallisuudesta, ruoanlaitosta ja vaikka mistä muusta. Sen tähden tätä (blogia) ei voi määritellä mihinkään luokkaan. Tämä ei tule olemaan kriittisten kirja-arvosteluiden krypta eikä nuoren kokkipojan pähkähullu ruokanurkka eikä edes inspiroivia lauluja eteenpäin jakavan pikkupopparin piristyspalsta.Tämä ei tule olemaan lifestyle-bloginpitäjän huippulaadukkaiden kuvien hautausmaa – enhän edes omista järjestelmäkameraa! Mutta tämä blogi tullee olemaan vähän kaikkea.

Ei sentään. En ole inspiroivia lauluja eteenpäin jakava pikkupoppari. Suosin klassista musiikkia. Enkä tahdo itseäni kutsuttaa bloggaajaksi, vaan olen näin pelkistetysti kirjoittaja. Siis minä.

En aio luultavasti koskaan paljastaa täällä omaa nimeäni ja vielä vähemmän jakaa itsestäni kuvia. Se johtunee luontaisesta, sisäsiittoisesta tavastani varjella omaa yksityiselämää. Sen ymmärtää kuka tahansa. Jos sanotaan näin omintakeiseen tyyliini – siis formaalisti ilmaisten – niin uskon enemmän sielujen sympatiaan ja platoniseen rakkauteen.

Tahdon yrittää jotain uutta.


Kiitos vierailusta! Palataan asiaan mahdollisimman pian.

-vanmjäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti